I dag holdes der høringsmøde om MRSA i Landstingssalen på Christiansborg. Et møde, der er arrangeret af MRSA-ekspertgruppen og et møde, som formanden for Danske Svineproducenter, Henrik Mortensen, hilser velkomment.
- Jo mere viden, vi får om det her, jo bedre bliver vi alle sammen formentlig til at håndtere den gule stafylokok, der er resistent over for visse typer antibiotika. Derfor er det et rigtigt godt initiativ, at man samler alle tænkelige eksperter og interessenter til sådan et høringsmøde, siger Henrik Mortensen.
Formanden forklarer, at MRSA hidtil har voldt rigtigt mange svineproducenter og deres ansatte hovedbrud og bekymringer, fordi mange medier fejlagtigt har været med til at sprede det budskab, at MRSA næsten udelukkende har noget med svin at gøre.
- Og det er jo heldigvis ikke sandt, men desværre er det alligevel noget, som har ført til stigmatisering af os og vores ansatte, og det er vi naturligvis rigtigt kede af.
Henrik Mortensen håber derfor, at konstruktive tiltag fra myndighedernes side, som for eksempel dette høringsmøde og informationstjenesten for MRSA under Statens Serum Institut, kan bidrage til en øget forståelse i den brede befolkning for, hvad MRSA egentlig er for noget, og dermed også være med til at lægge en dæmper på frygten for den udskældte stafylokok.
- Selvfølgelig kan jeg godt forstå den frygt, der opstår, når befolkningen får at vide, at MRSA er multiresistent uden, at de får det forklaret nærmere, for så tegner det naturligvis nogle grimme billeder inde i folks hoveder, siger han.
- Og hvis man som borger ikke selv søger informationen - fx på Statens Serum Institut - hvor skulle man så vide fra, at der findes antibiotikatyper, der virker mod MRSA, og at det derfor altså er en infektion, som godt kan behandles, påpeger han og henviser til tal fra Statens Serum Institut, der viser, at kun ganske få bliver syge af såvel de humane typer MRSA som husdyr-MRSA.
- På min ejendom har jeg selv benyttet mig af MRSA-rådgivningstjenestens tilbud om information til mig og mine ansatte. Det har haft en stor værdi for os, så det ville jeg ønske, at mange flere gjorde, siger Henrik Mortensen, der fortæller, at det er et tilbud til personer både i og uden for landbruget.
- Er du bange eller det mindste i tvivl, så ring til SSI's hotline, lyder formandens opfordring til forbrugere, kollegaer og deres medarbejdere.
